Som Sant Antoni ajuda Ucraïna

12 comerços associats han participat en la recollida de material. Foto cedida

Quan va esclatar la guerra contra Ucraïna, l’Iryna Kielbasa, una veïna del barri, va sentir que havia de fer alguna cosa pels seus familiars i amics atrapats entre els bombardejos. Així que, tal com recorda, va anar a buscar a la presidenta de Som Sant Antoni, Lídia Núñez, per demanar-li si des dels comerços associats podien recollir material d’ajuda pel seu país. Núñez no va dubtar en fer tot el que estava a les seves mans. “Era l’únic que podia fer per Ucraïna. Espero que amb ajudes com aquesta la gent pugui tirar endavant”, afirma Kielbasa.

La veritat és que la iniciativa de Som Sant Antoni pot fer bastant si es té en compte tot el que ja ha aconseguit. Tal com explica Núñez, gràcies a les 12 botigues associades que s’han convertit en punts de recollida de material i a la col·laboració dels Encants de Sant Antoni, s’ha omplert un cotxe monovolum 25 vegades de roba, menjar o medicaments. “Un voluntari, en Miguel Ángel, ho ha anat portant tot a l’església de Santa Mònica o al consolat d’Ucraïna”, diu.

Encara hi ha més. Fa pocs dies, Som Sant Antoni també va començar a enviar productes a dones i nadons refugiats en hotels de la ciutat. “La majoria arriba sense res”, recorda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram