Sortida bicis

Sortida prèvia a la posada en marxa del bicibús. Foto: Joanna Chichelnitzky

Des que va néixer, el bicibús ha anat estenent-se arreu de diferents barris de la ciutat, i ara ha arribat el torn de la Sagrada Família, que estrenarà una nova línia aquest divendres. Es tracta de la quarta del districte de l’Eixample i de la vuitena de la ciutat. Un dels impulsors del Bicibús Sagrada Família, Marc Hurtado, explica que en aquesta nova línia hi participen les escoles Fructuós Gelabert, Sagrada Família, 9 Graons i l’Institut Escola Sicília i es preveu comptar amb unes 40 persones entre mares, pares i alumnes. La idea, afegeix, és fer aquest bicibús quinzenalment, però si més endavant la demanda creix, podria fer-se cada setmana.

Els projectes que desafien l’ordre establert persegueixen grans objectius, i aquest no és una excepció. Tal com recalca Hurtado, un d’ells és donar als infants més autonomia en moure’s i l’oportunitat d’anar en bicicleta amb una seguretat que difícilment seria possible sense el bicibús. L’altra és fer evident el que podria millorar-se a la ciutat i al barri en l’àmbit de la mobilitat. “Volem recordar que a la xarxa viària de Barcelona el cotxe té prioritat sobre altres mitjans de transport”, indica sobre una realitat que és força visible a la Sagrada Família.

Tal com insisteix Hurtado, hi ha una mancança de carrils bici “segurs i prou amples” per anar amb nens i que no siguin de dues direccions. Un exemple, apunta, és que des del carrer Indústria fins al de València no n’hi ha cap que sigui d’aquestes característiques. I això, afirma, els pot obligar a circular per la vorera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram