Plaça Concepció Aleixandre

Aquest dimecres al migdia es fa la descoberta de la placa. Foto: Ajuntament

Augmentar la presència de les dones al nomenclàtor de la ciutat continua sent un dels reptes pendents de Barcelona, però avui al barri es farà un pas més per aconseguir-lo: la placeta que hi ha davant de l’Hospital Clínic passarà a tenir nom de dona. Concretament, es dirà Concepció Aleixandre, una metgessa i pedagoga feminista que va ser la primera dona admesa a la Societat Espanyola de Ginecologia.

La descoberta de la placa amb el nou nom de la plaça, situada a la confluència dels carrers Rosselló i Villarroel, es farà aquest dimecres a la una del migdia en un acte amb el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, i el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa. L’acte també comptarà amb un homenatge i un repàs de la trajectòria de Concepció Aleixandre (València, 1862–1952), així com amb una actuació del cor de l’Hospital Clínic.

La tria del nom per batejar la plaça neix d’una proposta de la Vocalia de Dones i de Memòria Històrica de l’Esquerra de l’Eixample, i la inauguració s’emmarca en la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Precisament, des del Comitè de la Vaga del 8M de l’Esquerra de l’Eixample valoren positivament que la plaça es bategi amb el nom d’una pionera com Aleixandre, com també ho celebren des de la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri. I és que es tracta d’un gest necessari per “feminitzar” el nomenclàtor de la ciutat, on la presència de les dones, tal com reconeix i lamenta l’Ajuntament, encara és “ínfima”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram