Caixa ajuda Ucraïna

Una caixa amb ajuda per a Ucraïna, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Mentre la guerra a Ucraïna no s’atura, les mostres de solidaritat de la resta del món cap al poble ucraïnès no deixen de multiplicar-se. A la Dreta de l’Eixample, l’associació de comerciants Cor Eixample ha posat en marxa una campanya de recollida de material per enviar al país atacat des de fa tres setmanes pel president rus, Vladímir Putin. Han habilitat el local del número 317 del carrer Aragó, la seu de l’entitat, per rebre els productes d’alimentació, higiene i medicina que els veïns vulguin i puguin aportar.

“Hem cregut que era necessari fer alguna cosa per ajudar aquestes persones, i ens hem posat a disposició de l’associació Sonrisas de Ucrania”, explica el president de Cor Eixample, Xavier Llobet, que detalla que tenen tot el sistema de transport preparat per fer arribar el material al seu destí. “Primer vam parlar amb els socis, vam deixar enllestit tot el tema logístic i vam contactar amb l’ONG”, detalla Llobet, que afegeix que ara només cal la resposta ciutadana.

En aquest sentit, reconeix que, amb les recomanacions que s’han fet darrerament d’enviar diners directament, la participació en la campanya de Cor Eixample no està sent tan elevada com esperaven. Tot i això, insisteix a dir que ho tenen “tot preparat” per enviar tot el que els arribi. A més, matisa que, si bé inicialment van dir que la recollida de material duraria fins aquest dimecres, dia 16, finalment no han tancat el termini per rebre donacions. “El que ens vagi arribant se n’anirà cap a Ucraïna. Creiem en aquest projecte solidari”, conclou Llobet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram