Terrassa restaurant Eixample

El pla vol evitar els monocultius comercials. Foto: Twitter (@SOSEGranados)

Davant dels canvis que viuran el barri i el districte amb la futura superilla dels carrers Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, l’Ajuntament ha aprovat inicialment un nou pla d’usos per regular l’activitat comercial de tot l’Eixample.

Principalment, la nova regulació, tal com expliquen des del mateix Districte, vol “evitar que hi hagi un monocultiu d’activitats principalment vinculades a la restauració i al turisme”. És per això que es regularan el nombre màxim d’establiments de restauració, musicals, alimentaris i els que estan relacionats amb el turisme que hi podrà haver, la distància entre ells i les superfícies mínimes i màximes.

Per part dels comerciants, el president de l’Eix Nou Eixample, Sergio Moral, indica que la iniciativa és una petició del mateix eix, tot i que mentre aquest va demanar que s’impulsés només als carrers afectats per a les superilles, el consistori ha decidit fer-ho a tot el districte. “No sabem per què és així”, diu. El que sí que sap Moral, però, són els objectius que els comerciants volen aconseguir amb el pla d’usos. El primer de tots, explica, és evitar que hi hagi monocultius comercials, capaços de convertir carrers del districte en rèpliques del d’Enric Granados. “Allà està tot monopolitzat per la restauració, la qual cosa afavoreix la gentrificació immobiliària i la pujada dels preus dels lloguers”.

“Molt bona idea”

Per part seva, el president de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Joan Vey, qualifica de “molt bona idea” la decisió del consistori “perquè no es repeteixi el cas d’Enric Granados”, al mateix temps que demana que de cara a l’aprovació final s’hauria “d’escoltar més els veïns i els comerciants”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram