Acte Taula Comunitària Sant Antoni

La presentació de la Taula Comunitària, a l’estiu. Foto: Twitter (@calabria_66)

La Taula Comunitària de Sant Antoni es va presentar el juliol passat, en el marc d’una edició de la festa del barri que es va celebrar excepcionalment a l’estiu. L’objectiu era crear “un espai coordinat” que inclogués entitats, equipaments, veïns i administracions per treballar en xarxa en diferents àmbits, com ara l’educatiu o el sanitari. Tot i que des de Calàbria 66, que coordina el projecte, reconeixen que encara està “en construcció” i que avança a poc a poc, celebren que ja han fet passos endavant.

Per exemple, s’han posat d’acord tots els actors implicats en la que serà la taula de la infància, que actuarà, entre altres situacions, en casos de desnonaments on hi hagi nens i nenes afectats. Aquesta taula estarà integrada pels serveis socials, el servei de pediatria del CAP, les escoles del barri i entitats com Fem Sant Antoni o l’ONG De Veí a Veí. “És més complicat del que sembla perquè hi ha molts implicats, però és important que es pugui actuar des de totes les esferes”, comenta el dinamitzador de Calàbria 66, Marc Folch.

Un dels àmbits en què hi ha més feina feta és el de la gent gran, perquè la comissió de gent gran ja existia abans que es decidís crear la Taula Comunitària. En aquest sentit, a la tardor es va posar en marxa l’escola de salut per promoure un envelliment actiu i saludable, i també s’està treballant en un pla pilot de “preinscripció social”. “La idea és que, de la mateixa manera que al CAP recepten fàrmacs, també receptin activitats”, explica Folch, que matisa que es tracta de fer-ho sense augmentar el volum de feina dels sanitaris, fent-ho fàcil i àgil.

Folch detalla que funcionen a partir “d’oportunitats”, és a dir, que s’organitzen per donar resposta a les necessitats que van detectant al barri, com ara la decisió dels usos provisionals del solar del Talia o el recull de propostes culturals per al cicle Sala Mercat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram