Nova Diagonal

Foto: Ajuntament de Barcelona

La Diagonal de Barcelona deixarà de ser com la recordes. Les obres per unir els dos trams del tramvia començaran la setmana del 7 de març, segons anunciava la tinenta d’Alcaldia del consistori barceloní Janet Sanz a betevé, i transformaran per complet la imatge de l’avinguda.

El nou projecte, gràcies al qual el tramvia arribarà fins a Verdaguer, preveu zones verdes a la superfície on hi haurà les vies i més arbres, però aquesta aposta pel ‘verd’ és només un dels canvis que viurà l’avinguda. T’expliquem a continuació cinc coses que has de saber i que t’afectaran si circules per la Diagonal.

1. El tramvia, pel mig

Entre el Passeig Sant Joan i el carrer de la Marina, el tramvia passarà pel centre de l’avinguda Diagonal i just per costat d’un carril bici bidireccional d’uns quatre metres d’amplada, restant per tant espai als vehicles i ampliant-lo, en canvi, de cara als vianants i les bicicletes.

2. Voreres més amples

També restaran espai als cotxes les noves voreres d’aquest tram, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de la Marina, més amples que mai: s’ampliaran fins als set metres i mig. D’aquesta manera, els cotxes circularan pels laterals, amb dos carrils per banda.

3. Una plaça nova

La transformació de la Diagonal contempla també la creació d’una plaça nova a la confluència de l’avinguda Diagonal i el carrer d’Aragó, entre Sardenya i Marina. Els 15 actuals carrils de circulació que s’hi concentren es quedaran en només quatre, concretament els del carrer d’Aragó, guanyant lloc pel nou tramvia i pels vianants.

4. Un carril per a veïns

Un altre dels grans canvis ens trasllada al tram entre Marina i Glòries, en el qual hi haurà una rambla central, amb les vies del tramvia a banda i banda i el carril bici, que hi tindrà continuïtat. En aquest tram les voreres també seran més àmplies i quedarà només un carril per a ús de vehicles privats, exclusiu per als veïns de Glòries.

5. Tres noves parades

La unificació dels dos trams del tramvia comportarà finalment l’estrena de tres noves parades a l’avinguda Diagonal de cara a finals de 2023, situades concretament a Monumental, Sicília i Verdaguer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram