Dos agents de la Guàrdia Urbana a la ronda. Foto: Arxiu

Els veïns de la ronda Sant Antoni estan disposats a aconseguir el seu objectiu: la retirada de la llosa que va quedar en desús el 2018, després d’haver acollit el mercat provisional, i que ha estat focus de conflicte des d’aleshores. La Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni ha convocat una acció de protesta, un tall del carrer Comte d’Urgell amb Manso, aquest dijous a les set del vespre, un dia abans del plenari de febrer. Volen “fer pressió” perquè se’ls “tingui en compte” durant la sessió plenària, tal com diu Toni Olivella, portaveu de la plataforma veïnal, que recorda que tenen “tota l’oposició a favor”.

La petició concreta de la plataforma és que la retirada de la llosa es faci ja i que “es desvinculi del projecte de la remodelació definitiva de totes les rondes”, perquè si no, segons augura Olivella, podria acabar quedant-se “quatre o cinc anys més”. Aquest veí lamena que l’Ajuntament “no prioritzi un problema enquistat des del 2018” i que els deixi “abandonats”, mentre que, en canvi, accelera els projectes de les superilles.

Noten la presència policial

Olivella agraeix el patrullatge permanent que la Guàrdia Urbana està duent a terme des de fa unes setmanes a la zona de la llosa. Creu que es va aconseguir gràcies a les reivindicacions de la plataforma i assegura que ha donat resultats, ja que ha marxat l’anomenat mercat de la misèria i s’ha reduït molt la conflictivitat. “A la nit és una bassa d’oli”, celebra aquest portaveu veïnal. Tot i això, insisteix a demanar la retirada de la llosa, perquè “aquest patrullatge permanent no es pot allargar fins que estigui enllestit el projecte faraònic de les rondes”, conclou.

PSC i Junts, a favor de la reivindicació veïnal

D’altra banda, el grup municipal del PSC –soci de govern dels comuns– donarà suport divendres durant la celebració del ple municipal a una proposta que presentarà Junts per Catalunya que instarà el consistori a retirar com més aviat millor la gran estructura de formigó. D’aquesta manera, els socialistes marcaran un altre cop distàncies amb els comuns, que de moment no tenen previst retirar la llosa, sinó que volen esperar a fer la reforma definitiva. Des de Junts han denunciat de nou que “l’incompliment del govern municipal d’allò acordat ha portat la ronda de Sant Antoni a una situació de permanent provisionalitat i de degradació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram