Centre LGTBI

El centre orgatniza activitats de temàtica LGTBI. Foto: Ajuntament

Hi ha equipaments que neixen per fer d’un barri i una ciutat un lloc millor per viure, i un clar exemple és el Centre LGTBI de Barcelona, que va complir tres anys de vida el passat 19 de gener. El balanç que fa d’aquest temps el director del centre, Andreu Agustín, és molt positiu. Cada any, explica, els serveis psicològics i jurídics o els especialistes en temes trans del centre atenen al voltant de 350 persones que necessiten acompanyament. “Un dels temes estrella són persones migrants LGTBI que demanen refugi o inserció laboral per a persones trans”, indica Agustín.

A banda d’aquests serveis que ofereixen suport, en el centre també es fan activitats de diversitat sexual adreçades a tota la ciutadania, com ara debats, presentacions de llibres o exposicions de fotografia. Els objectius que persegueixen estan clarament a favor de totes les maneres d’estimar: trencar l’estigma i apropar la ciutadania a realitats que poden desconèixer. “D’aquesta manera, es pot prevenir la LGTBI-fòbia”, recorda.

La presència del centre LGTBI a Sant Antoni és vista amb bons ulls per part dels veïns. Tal com assenyala el president de l’Associació de Veïns, Pep Sala, això no només es veu en el gran suport que aquests van donar al centre a principis del 2019, quan va patir una agressió LGTBI-fòbica contra els seus vidres. També en la repercussió positiva, assegura Sala, que té entre alguns veïns. “El fet que visibilitzi la diversitat sexual ha ajudat que aquesta es normalitzi entre gent gran del barri. Es nota un canvi de mirada”, celebra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram