El consistori ha expropiat aquest solar del Paral·lel. Foto: Ajuntament

Per fi ha arribat un dels moments més esperats pels veïns de Sant Antoni: el solar de l’antic teatre Talia ja és propietat de l’Ajuntament. El consistori ha confirmat aquesta setmana que s’ha fet efectiva l’expropiació dels terrenys de l’avinguda Paral·lel, 100-102, on es faran pisos socials i un equipament per al barri llargament reivindicat.

“Estem contents, feia molts anys que hi anàvem al darrere”, diu el president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, sobre aquest anunci. Aquesta i altres entitats del barri han lluitat durant molt de temps des de la Plataforma Unitària pel Talia per recuperar el solar i promoure la construcció d’un equipament cultural a la planta baixa, un objectiu que ara veuen més a prop que mai. “És una gran oportunitat per al barri i l’aprofitarem”, afegeix Sala.

L’Ajuntament ha adquirit la finca, que té una superfície d’uns 785 metres quadrats, per 5,7 milions d’euros. A més de l’ús veïnal dels baixos, les plantes superiors es destinaran a habitatge dotacional per a col·lectius específics, com joves o gent gran.

El “mentrestant”

Sala diu que ara la prioritat és acordar amb l’Ajuntament el “mentrestant”, és a dir, l’ús provisional que tindran els terrenys mentre no comencin les obres de l’edifici definitiu. En aquest sentit, des del Districte es mostren disposats a “convertir-lo a curt termini en un espai d’estada i de trobada per al gaudi del veïnat”, una voluntat compartida pels veïns. Per això, Districte i entitats es reuniran pròximament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram