Bar Abraxa's

El bar Abraxa’s i el portal on va entrar la policia. Foto: Línia Eixample

La Guàrdia Urbana va desmantellar a finals d’any una xarxa de distribució de droga que tenia quatre pisos del districte com a punts de venda. En l’operatiu, que va acabar amb cinc detinguts, la policia va entrar a aquests domicilis, un d’ells al número 21 del carrer dels Enamorats. El propietari del bar Abraxa’s, situat just al costat, denuncia que els agents van entrar al seu local sense que hi tingués “res a veure”.

“Van entrar a registrar el meu bar sense autorització judicial i a la força, davant dels clients”, es queixa l’amo, que prefereix mantenir l’anonimat. Assegura que, tot i això, els va donar permís per accedir perquè no tenia ni té “res a amagar”. Per a sorpresa d’aquest restaurador, al vídeo que posteriorment va publicar la Guàrdia Urbana sobre l’operatiu policial, també hi apareixia el seu negoci. El propietari admet que li preocupa la mala imatge que això pugui donar al bar.

Una zona tranquil·la

D’altra banda, l’amo del bar defensa que el carrer dels Enamorats és una zona tranquil·la, una opinió que comparteixen els veïns de l’entorn i, fins i tot, els del bloc de pisos des del qual operava l’organització desmantellada per la policia. “Jo no havia notat mai res ni m’havia sentit mai insegura”, explica una veïna, que reconeix que des que hi va haver l’operatiu ha perdut confiança.

Aquesta visió contrasta amb la de la Guàrdia Urbana, que després de la intervenció va dir que la zona on hi havia els quatre pisos (dos a la Sagrada Família i dos al Fort Pienc) estava patint una “degradació” a causa dels “continus aldarulls, baralles i conductes incíviques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram