Els afectats han deixat clar avui que volen plantar cara. Foto: Blanca Blay/ACN

Els llogaters de les finques situades al xamfrà del número 137 del carrer Calàbira i al 122 del carrer Consell de Cent, a la Nova Esquerra de l’Eixample, han presentat avui en públic la unió que des de fa mesos han gestat per denunciar la seva situació. Sota el nom de Casa Orsola, que fa referència a l’antiga empresa de mosaics hidràulics Orsola, Solà i Companyia que antigament hi havia allà mateix, han decidit plantar cara al fons d’inversió Lioness Inversiones SL, propietari del bloc i que ha decidit no renovar-los els contractes de lloguer.

En total als dos edificis hi ha 27 pisos i quatre locals comercials. Vuits dels habitatges tenen arrendaments indefinits o de renda antiga. Els veïns que tenen aquests contractes en principi estan protegits, però han decidit solidaritzar-se amb els afectats, alguns dels quals fa molts anys que viuen en aquests pisos. Un d’ells és en Tono, que avui durant la roda de premsa ha deixat clara la intenció de tots de plantar cara juntament amb el Sindicat de Llogaters. “Ens ha tocat la loteria de l’especulació. La loteria on els fons voltor es juguen el futur de les veïnes”, ha afirmat aquest veí. “Les intencions de Lioness Inversiones són ben clares: l’especulació”, ha dit una altra afectada, l’Elisenda.

Més enllà dels veïns, també forma part de la lluita la propietària del quiosc que hi ha en un dels quatre locals comercials, que tira endavant el negoci amb la seva família des de fa nou anys. Tots plegats han unit forces per resistir a un procés que pot acabar provocant que hagin de marxar de casa seva i que ja està en marxa: nou veïns ja han rebut el temut burofax on se’ls anuncia que han de deixar casa seva durant els pròxims mesos. Ells, però, tenen clar que no ho volen fer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram