Escola Industrial

El veïnat s’oposava a tocar l’Escola Industrial. Foto: Twitter (@AnfapaNews)

Després d’un temps d’incertesa i lluites veïnals, s’ha confirmat que l’ampliació de l’Hospital Clínic no es farà a l’Escola Industrial. La notícia es va conèixer el passat 5 de novembre quan el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va anunciar a betevé un preacord entre l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Barcelona perquè l’actual edifici del Clínic segueixi com a hospital i traslladar la recerca científica a un altre centre hospitalari que s’aixecarà a les pistes universitàries de la Universitat de Barcelona (UB), situades a l’avinguda Diagonal.

Els terrenys escollits són les pistes universitàries de la UB, al districte de les Corts

Tal com diuen des de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, aquest anunci és una bona notícia per al veïnat. “Ens sembla molt bé que l’Escola Industrial es descarti per a l’ampliació perquè es volien tirar edificis a terra. També valorem que es quedi al barri la part d’assistència clínica del Clínic”, assenyala el president de l’entitat veïnal, Joan Vey.

Per part seva, Collboni va indicar que espera que hi hagi un projecte concretat abans de finals d’any per fer una ampliació pendent des de fa més d’una dècada. “Estem a prop de trobar una solució per al Clínic del futur”, va dir. D’altra banda, Vey afegeix que ara vol reunir-se amb el Districte. “Volem saber com anirà tot i no quedar-nos només amb titulars que van sortint”, indica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram