Brutícia Barcelona

Barcelona està bruta i deixada. Aquesta és una queixa generalitzada visquis on visquis de la ciutat. La neteja ocupa les primeres posicions dels problemes que els veïns esmenten als baròmetres semestrals des de fa molts mesos, els consells de barri i audiències públiques en van plens i aquest estiu sorties al carrer i a cada cantonada te’n trobaves un cas flagrant.

La neteja és la imatge de la ciutat. Una ciutat bruta és una ciutat trista, apagada, sense futur, sense vida, i alhora la brutícia genera inseguretat als carrers i els fa menys atractius. Si l’Ajuntament perd el control de la neteja, ho perd gairebé tot.

És per això que el grup municipal de Junts per Catalunya, després de parlar i treballar-ho amb entitats de tota mena preocupades per aquesta situació, vam posar en marxa el web juntscuidembarcelona.cat, un nou espai de col·laboració per fer possible una ciutat més neta i endreçada que ofereix al veïnat penjar fotos localitzades d’espais bruts, degradats o malmesos de la via pública i on des del grup entrem la iniciativa corresponent i investiguem el cas en particular per veure políticament quin mecanisme ha fallat en cada ocasió i poder-lo millorar. Tractament del verd, contenidors, mobiliari malmès, manteniment del carrer…

Una ciutat bruta és una ciutat trista, apagada, sense futur, sense vida

Després de les demandes del nostre grup municipal, de diferents queixes veïnals i d’escàndols a la premsa i a les xarxes, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat una injecció de 70 milions d’euros extres en la neteja i manteniment de la ciutat per als pròxims 15 mesos. Perquè ens fem una idea del que suposa: tot el pressupost de neteja ordinari en un any són 300 milions d’euros. A quina situació de degradació de la ciutat han deixat arribar com per haver de gastar això? No han practicat un manteniment continuat? No han vigilat les contractes de neteja? No han escoltat les queixes fins ara?

70 milions. Aquest és el pressupost del que s’ha batejat com a Pla Cuidem Barcelona (hauríem d’haver patentat el nom i ara cobraríem per drets d’autor), que preveu intervencions en 350 punts de la ciutat des d’aquest octubre fins al 2023 per intensificar la neteja, millorar l’enllumenat, l’arbrat, la pavimentació i el clavegueram o fer manteniment del patrimoni artístic. Per ara, no han informat ningú de quins seran tots aquests 350 punts. Vam demanar la informació oficial i encara l’estem esperant. Típica obscuritat i falta de transparència del govern Colau-Collboni. Ara a veure com els gasten i en què.

El grup municipal de Junts a Barcelona en farà un seguiment exhaustiu per tal que aquest pla es compleixi i que cap zona de la ciutat segueixi en un estat de degradació creixent. També batallarem amb les nostres accions, amb les quals hem aconseguit que moguin fitxa en aquesta qüestió, posant sempre l’Eixample (i la ciutat) i els interessos dels seus ciutadans i ciutadanes per davant de tot.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram