Sortida Comerç Amic sense Barreres 2021

Sortida per comprovar l’accessibilitat de les botigues. Foto: Ajuntament

Són accessibles per a tothom les botigues de la Dreta de l’Eixample? És el que han volgut comprovar una quarantena d’estudiants d’arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) juntament amb entitats de persones amb discapacitat i comerciants de Coreixample, en el marc del projecte Comerç Amic sense Barreres (CASBA). Es tracta de la novena edició d’aquesta iniciativa de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i de la tercera que es fa al districte.

La primera sessió del projecte va ser a les aules de la universitat el dia 13, i l’endemà va arribar el moment de sortir al carrer amb cadires de rodes per comprovar el grau d’accessibilitat dels comerços del barri. “Va ser un exercici de sensibilització perquè els alumnes es posessin a la pell de les persones amb discapacitat”, explica la tècnica de l’IMPD que porta el projecte, Maria Castells. “La majoria de les botigues que vam visitar són accessibles, però algunes tenen un esglaó a l’entrada o escales. Totes tenen cosetes a millorar” afegeix.

Després de la primera anàlisi, a cada estudiant se li ha assignat un comerç i tindrà temps fins que acabi el quadrimestre, a finals de gener o principis de febrer, per crear un projecte per millorar l’accessibilitat de l’establiment. Els projectes que rebin el vistiplau del professor seran entregats als comerciants. Castells matisa que l’objectiu és “donar idees”, ja que per fer realitat les propostes dels alumnes caldria consultar un arquitecte titulat, i recorda que “cada any hi ha subvencions per a comerços per millorar l’accessibilitat”. A més, apunta que hi ha millores que no requereixen obres i que són tan senzilles com canviar l’organització dels productes a la botiga.

En aquest sentit, el president de Coreixample, Xavier Llobet, manifesta la “bona predisposició” dels comerciants del barri per “fer canvis per ser més accessibles i ajudar qui calgui”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram