Es preveu que els treballs durin cinc mesos. Foto: Ajuntament

Les obres de l’esperat espai veïnal del Mercat de Sant Antoni ja estan en marxa i es preveu que durin cinc mesos. Sembla, doncs, que l’Ajuntament complirà el compromís d’inaugurar-lo durant la primavera de 2022. Des de l’Assemblea de Joves del barri, una de les entitats que més s’ha de beneficiar del nou local, recorden que es tracta d’un “espai promès fa quatre anys” però celebren la notícia: “Estem molt contents”, admeten.

Amb una superfície de 835 metres quadrats, el futur espai estarà situat a la primera planta del soterrani del mercat i comptarà amb una zona per a joves, una aula de cuina comunitària i un buc d’assaig de música, a més de sales i despatxos. No només acollirà l’Assemblea de Joves, sinó que serà el punt de trobada d’altres entitats, com De Veí a Veí.

No serà només per a joves

El fet d’haver de compartir aquest espai no acaba de convèncer els joves. “No és pel fet de compartir-lo amb altres entitats, sinó perquè seguirem sense tenir un espai exclusiu per a joves al barri”, diuen des de l’Assemblea de Joves, que subratllen que aquesta és una demanda “històrica”.

Per això volen encarregar-se de gestionar el local, però per aconseguir-ho primer hauran de convèncer la resta d’entitats. En aquest sentit, lamenten que algunes d’aquestes “no les tenen totes” i que “no es refien” de cedir la gestió als joves. Tot i això, estan disposats a persuadir-les i ja han començat a formar-se amb col·lectius d’altres barris per estar preparats per gestionar l’espai.

Pensant en el futur, des de l’assemblea volen que el nou local esdevingui un espai per a tots els joves del barri, i no únicament per als vinculats a l’entitat. “Volem fer activitats i tallers en funció del que vulgui el jovent, i també ens agradaria que sorgissin nous grups”, avancen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram