Horts Germanetes

Els horts de Germanetes, entre Viladomat i Consell de Cent. Foto: Ajuntament

Les obres per millorar els horts urbans de Germanetes van començar la setmana passada i han de servir perquè l’espai faci “un salt qualitatiu molt gran”, segons el secretari de l’Associació Germanetes Jardins d’Emma, Cristian Morenilla.

Tal com recorda Morenilla, l’objectiu principal dels treballs és descontaminar el sòl d’aquest espai −situat al xamfrà dels carrers Viladomat i Consell de Cent−, que de moment no és apte per cultivar-hi res. Segons el Districte, l’actuació consistirà en la construcció de dos grans recintes elevats, dividits per un passadís central, i en la instal·lació dels sistemes de reg i enllumenat. També es connectarà els horts amb els Jardins d’Emma.

Aquestes obres haurien d’haver començat a l’agost, però finalment ho han fet a l’octubre. Mentre que la previsió inicial era que estiguessin enllestides abans que acabés l’any, ara es calcula que finalitzaran el mes de gener. Sigui com sigui, Morenillla creu que els treballs ajudaran a consolidar Germanetes, que ja és “referent” al barri i que “pal·lia la manca d’espais de l’Eixample”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram