Denuncien “el moment de desànim, grisor i aturada”. Foto: Albert Cadanet / ACN

Un centenar d’entitats han impulsat el manifest ‘Barcelona és imparable’, que s’ha fet públic aquesta setmana per demanar un canvi de rumb de la ciutat. Els signants, que consideren que “Barcelona viu un moment de desànim, grisor i aturada”, han convoccat una manifestació a la plaça Sant Jaume el dia 21.

A Sant Antoni, les entitats que s’han sumat a aquest moviment són l’Associació de Comerciants del Mercat dels Encants de Sant Antoni i la unió de comerciants Som Sant Antoni. Del conjunt del districte, també s’hi han adherit l’Eix Comercial Sagrada Família i l’Associació del Passeig de Gràcia.

“El millor per a la ciutat”

“Amb aquest manifest no fem política, sinó que estem constatant uns fets”, diu el president dels Encants de Sant Antoni, Joan Mestre, que desitja que “Barcelona torni a ser el que havia sigut: una ciutat puntera al món”. La presidenta de Som Sant Antoni, Lidia Núñez, comparteix aquesta visió i matisa que, abans d’adherir-se al manifest, des de l’entitat es van “assegurar que no hi havia cap partit al darrere”. Tots dos coincideixen a dir que “tothom hauria d’estar d’acord amb el manifest”, ja que només demana “el millor per a la ciutat”.

Des del govern municipal, clarament interpel·lat per aquest nou moviment, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha ofert una reunió a les entitats impulsores. També la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha dit que escoltarà les seves peticions i que el govern fa autocrítica, però ha recordat que Barcelona és una ciutat “referent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram