Les imatges de bosses d’escombraries fora dels contenidors són habituals. Foto: Twitter (@jordiar1)

Hi ha qui creu que és per un augment de l’incivisme, d’altres pensen que hi ha una manca de neteja i la majoria opina que és una barreja de les dues coses. Però els veïns i comerciants de Sant Antoni coincideixen a dir que el barri està més brut últimament.

“Tothom ho nota i ho comenta”, assegura Lidia Núñez, presidenta de l’associació de comerciants Som Sant Antoni. El president de l’Associació de Veïns, Pep Sala, comparteix aquesta visió: “Hi ha una certa deixadesa: contenidors plens amb residus per fora, parterres de la superilla amb brutícia, caques de gos…”, explica, i afirma que arriben queixes de veïns a l’entitat.

Quant a les raons d’aquest aparent augment de la brutícia, des de Fem Sant Antoni apunten a l’ampliació de les terrasses i a la superilla: “Hi ha més gent al carrer i hi ha més incivisme”, diu Xàbius Caballé, membre de l’entitat, que també creu que caldria “més freqüència de neteja”.

Conscient d’aquest problema, el president de Sant Antoni Comerç, Jordi Arias, s’ha reunit darrerament amb el Districte i ha rebut una resposta “ràpida i efectiva”, en paraules seves. En aquest sentit, des del Districte admeten que “la neteja és un dels temes que rep més queixes”, fet que els “preocupa”, i que per això han creat “espais de seguiment amb veïns i comerciants”.

D’altra banda, com que el problema de la brutícia es fa notar cada vegada a més barris de la ciutat, l’Ajuntament s’ha excusat en les últimes setmanes recordant que el contracte de neteja actual està a punt de caducar i que al gener entrarà en vigor el nou.

Desallotgen Ca la Kuka

Un dels punts problemàtics de Sant Antoni es troba a la confluència entre l’avinguda Mistral i el carrer Calàbria, en un local ocupat anomenat Ca la Kuka. Tot i que en un principi el van ocupar joves del barri, amb el temps van marxar i van passar a viure-hi ferrovellers.

Després de moltes queixes, aquest espai va ser desallotjat el dia 21. Per a alguns és una bona notícia, però a altres els ha generat més maldecaps. “Preferia quan eren dins del local: ara es queden a fora, amb els matalassos, la ferralla i fins i tot un gos gran que no porten lligat”, es queixa Vanessa Salas, una de les botigueres que té el negoci just davant de Ca la Kuka. Lamenta que la situació genera incomoditat i inseguretat tant als veïns –que ja han posat en marxa una recollida de firmes per denunciar el problema– com als clients que venen de fora del barri i que no es coneixen la zona.

Amb tot, Salas recorda que això se suma a les dificultats de tenir una botiga actualment i reconeix que es planteja “canviar de local o vendre només online”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram