Institut Angeleta Ferrer

La primera reunió de famílies del centre. Foto: Twitter (@insaferrer)

L’Institut Angeleta Ferrer ha obert portes, per fi, aquest setembre. Això sí, ho ha fet fora del barri, a uns mòduls provisionals al recinte de l’Escola Industrial, a l’Esquerra de l’Eixample. Aquesta serà la ubicació del centre durant el primer trimestre del curs, a l’espera que l’edifici definitiu –al carrer Marina, 193-195– es pugui estrenar el gener de 2022, tal com preveu l’Ajuntament.

La creació d’aquest nou institut al Fort Pienc ha estat una llarga reivindicació veïnal i una eterna promesa que semblava que no es materialitzaria mai. Després de dues dècades esperant, el centre es va començar a construir l’octubre de 2019 amb la previsió d’acabar les obres el febrer de 2021, però la pandèmia, segons el consistori, va impedir complir aquest termini.

Un centre pioner

Ubicació a banda, el cert és que l’inici del curs 2021-2022 ha suposat la posada en marxa d’un institut pioner: l’Angeleta Ferrer és el primer centre de Catalunya dedicat a l’ensenyament en les àrees STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, per les seves sigles en anglès). El projecte, nascut de la col·laboració entre el Departament d’Educació i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), aposta per fomentar aquest tipus de formació entre els joves, especialment entre les noies.

L’institut va començar el curs dilluns amb dos grups d’ESO. En un futur, quan funcioni a ple rendiment, oferirà tots els nivells d’ESO i batxillerat, acollint uns 500 alumnes en total.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram