Terrassa Eixample

Enric Granados és on més es pateix l’expansió de les terrasses. Foto cedida

L’Esquerra de l’Eixample és el segon barri del districte on més bars i restaurants, segons alerta la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) en una campanya de denúncia, expandeixen les terrasses més enllà del que tenen autoritzat. Tal com consta a les dades publicades fins ara a la pàgina web de la FAVB, aquest barri es troba, amb 79 establiments que incompleixen les normes, per darrere de Sant Antoni, que lidera la llista amb 87 establiments.

La presidenta de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Sylvianne Dahan, explica que estan rebent sobretot queixes de veïns del carrer Enric Granados. “Lamenten que no hi ha prou espai per caminar i molt de soroll. A alguns els hi costa dormir”, detalla Dahan fent referència a una realitat que, tal com afegeix, fins i tot porta a diversos veïns a directament evitar passar per Enric Granados i circular per altres carrers que consideren més tranquils.

Balanç de la campanya

Des que la FAVB va impulsar la campanya de denúncia a mitjans de juliol, ja ha compatibilitzat que 361 negocis expandeixen les seves terrasses més del permès. El vocal de l’agrupació d’entitats veïnals, Pere Mariner, també subratlla que el punt calent de l’Esquerra de l’Eixample és Enric Granados i que des del barri s’han fet desenes de denúncies perquè, tal com afegeix, “hi ha molta restauració”. Tot i això, destaca que el districte més castigat per aquesta situació és Ciutat Vella. “En algunes places hem vist com els establiments han arribat a ocupar un 90% de l’espai públic”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram