Sagrada Família

Els comerciants han patit la baixada de turistes. Foto: Carola López/ACN

La rebuda de turistes ha estat lluny d’acostar-se als nivells prepandèmics aquest agost. Des de l’Eix Comercial Sagrada Família cataloguen la temporada “d’apagada”. “Tot i que hi ha hagut més afluència turística que l’agost passat, aquesta l’haurà percebut sobretot l’entorn més immediat a la basílica”, indica el gerent de l’Eix Comercial, Oriol Agulló. “Els turistes que van al temple acostumen a anar amb un guia que els porta a certes botigues. I a més, els creueristes ja no tenen dies lliures per comprar”, detalla Agulló fent referència a un panorama que creu que es deu a les restriccions. “No hi ha hagut la revifada del turisme americà, rus o xinès”, afegeix.

Amb un 90% i un 100% màxim d’ocupació, a l’Hotel Sagrada Família i l’Hostal Ruta de Francia la situació ha estat una mica millor. Els dos establiments, però, admeten que és fruit d’haver abaixat el preu de les habitacions. “Mentre abans l’import era d’uns 90 euros per nit, ara és de 60 euros per atraure més turisme nacional. Gran part de les reserves han estat d’última hora”, diuen des de l’Hotel Sagrada Família.

Tornar a passejar

El veïnat del barri també ha percebut que aquest agost no ha conviscut amb la massificació turística. “Hem pogut passejar tranquil·lament”, apunta l’integrant de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Sergi Gómez. Tot i això, agrega que hi ha hagut una major ocupació de pisos turístics que el passat juny, que ha provocat que hi hagi menys oferta de lloguer pels residents de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram