La llibreria Obaga acaba de fer tres anys. Foto: Obaga

La llibreria Obaga, situada al número 179 del carrer Girona, va celebrar el passat 2 de setembre el seu tercer aniversari. El camí per arribar fins a aquest punt no ha estat gens fàcil. Aproximadament, la meitat del temps que ha estat oberta ha estat durant la pandèmia. “El principi del confinament va ser molt difícil, però al final no va ser per tant”, recorda la propietària Carol Porta, qui va obrir aquest establiment amb la seva parella Dioni Porta.

“Ens va ajudar molt la iniciativa ‘Llibreries obertes’, que consistia a convidar la gent a encarregar llibres per anar a buscar-los una vegada s’aixequés en confinament”, afegeix Porta. Abans de la pandèmia, activitats com presentacions de llibres o clubs de lectura eren alguns dels punts forts d’Obaga. Tot i que en els darrers mesos quasi no n’han fet perquè, tal com assenyala Porta, part de la seva clientela és gent gran, també els ha ajudat molt la solidaritat dels veïns. “Ara hi ha més gent conscient que cal fer barri i invertir en comerç de proximitat, i nosaltres hem tingut molt bona resposta en aquest sentit”, indica Porta.

Una facturació positiva

Un dels trets més sorprenents dels tres anys de vida de la llibreria és que, segons apunta Porta, la facturació de l’establiment va ser el 2020 millor que abans de la pandèmia. “Suposem que es deu al fet que cada vegada ens coneix més gent”, explica la propietària de la llibreria. “I aquest tercer any també estem creixent de manera important”, conclou orgullosa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram