Els Trapelles, la colla de diables infantil del barri. Foto cedida

Els Trapelles de Sant Antoni, la colla de diables infantil del barri, està ultimant els detalls del seu retorn a l’activitat després de més d’un any. Serà coincidint amb la Festa Major, que enguany se celebrarà del 2 a l’11 de juliol (la pandèmia va impedir celebrar-la el mes de gener). L’últim cop que van actuar va ser el febrer de 2020.

Tot i que no podran fer un correfoc tradicional, oferiran un espectacle adaptat a la situació que han anomenat “correfoc elàstic”. Es tracta d’una mostra de balls i figures amb foc que, en comptes de ser itinerant, es farà en un tram limitat del carrer Tamarit, entre Calàbria i Viladomat. Oferiran dues funcions, els dies 3 i 10, i calculen que en total els podran veure entre 150 i 200 persones que s’hi hauran d’inscriure prèviament.

“El públic estarà molt a prop del foc, però serà una activitat molt còmoda i segura”, explica la cap de colla dels Trapelles, Mireia Piqueras, que veu aquest nou model de correfoc com una “oportunitat”. Considera que pot agradar molt a la gent i que, si triomfa, el podran mantenir de cara al futur. Piqueras admet que els 37 infants que formen la colla, així com les famílies, tenen “unes ganes boges” que arribi la festa. “Durant el confinament vam fer activitats virtuals per mantenir el contacte, i després hem intentat que la canalla es pogués veure a l’aire lliure, però el retrobament gran serà a la Festa Major”, afegeix. A més, també celebren que es retrobaran amb els veïns: “Sense públic no som res”, diu Piqueras.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram