L’ampliació de la xarxa d’eixos verds, la idea més votada. Foto: Ajuntament

“Ampliem la xarxa d’eixos verds de l’Esquerra de l’Eixample”. Aquest ha estat el projecte dels pressupostos participatius que més vots ha rebut al districte, però no ha estat l’únic del barri. De fet, de les vuit idees escollides a l’Eixample (i que, per tant, es faran realitat), sis són de l’Esquerra.

Completen la llista la creació de cinc “ecoxamfrans” al carrer Aragó, l’eliminació de les “autopistes” del barri, la millora de la plaça Doctor Letamendi i dels entorns de les escoles Els Llorers i l’Arbret per fer-los “més verds i jugables” i, finalment, la pacificació dels entorns escolars del carrer Entença. Els veïns de l’Eixample –que han sigut, juntament amb els de Sants-Montjuïc, els més participatius– també han votat fer els parcs més accessibles per a tots els infants i obrir carrils bici a la plaça Catalunya.

La proposta que finalment ha estat la més votada, impulsada per l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, consisteix a “complementar la xarxa d’eixos verds prevista per al barri amb una actuació al carrer del Rosselló que connecti La Model, els Jardins de Montserrat, l’Espai de Gent Gran, l’Escola Industrial i l’Hospital Clínic”. En segon lloc, la creació de cinc “ecoxamfrans” a Aragó ha estat idea d’Eixample Respira i pretén “recuperar per a les persones els espais que ara ocupen els vehicles”.

L’ALTRA CARA DE LA MONEDA
Evidentment hi ha hagut idees que han quedat fora de la selecció final. És el cas del projecte per millorar els patis de les escoles Auró i Diputació, presentat per les AFAs dels centres, que s’havien mobilitzat per aconseguir-ho.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram