La gespa de la Gran Clariana, tancada actualment. Foto: Ajuntament

Ja han passat més dos anys des que l’Ajuntament va inaugurar el parc de les Glòries amb la Gran Clariana Central. La part central d’aquest espai, tota la zona de gespa que havia de servir a la ciutadania per relaxar-se i gaudir de la natura, encara segueix tancat. En el seu moment, poc després d’obrir el parc, el consistori advertia que caldria esperar “unes setmanes” a obrir-la perquè primer havia d’arrelar-hi la gespa. Aquestes setmanes, però, s’han acabat convertint en més de dos anys que podrien acabar a finals d’aquest mes de juny.

Segons fonts municipals consultades pel Línia Eixample, la Gran Clariana de Glòries s’obrirà al públic a finals d’aquest mes, tot i que encara no hi ha una data confirmada. “Fa un any, la zona va patir una plaga d’eruga de la gespa (Mythima unipuncta) que va comportar una pèrdua de part de la superfície verda”, asseguren des de l’Ajuntament i afegeixen que “a conseqüència de la plaga, l’evolució de les espècies sembrades no ha estat l’òptima”.

Durant el mes de març, la plaga ja s’havia solucionat. El problema, però, era que havia proliferat amb massa vigorositat una espècie lleguminosa, molt sensible a la trepitjada. Per tal de corregir el problema, es va procedir a la plantació de gespa de l’espècie gramínia. “És poc sensible a plagues i resistent a la trepitjada contínua. Ha calgut aquesta ressembrada per equilibrar la composició de la gespa perquè sigui resistent”, expliquen les mateixes fonts. Si tot va bé, la Clariana de Glòries reobrirà aquest estiu i el veïnat podrà gaudir-la.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram