Un grup d’amics a una terrassa del carrer Parlament. Foto: Carola López / ACN

L’Ajuntament té la intenció de mantenir les terrasses de bars i restaurants instal·lades o ampliades durant la pandèmia. Ho ha dit recentment el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que considera que les terrasses “ajuden a l’activitat del sector i són espai que han guanyat els ciutadans”. En la primera part de l’afirmació, tothom hi està d’acord; en la segona, no tant.

Per a Fem Sant Antoni, cedir espai a les terrasses és restar-ne als veïns: “S’han ampliat de forma molt bèstia, ocupen vorera i calçada”, lamenta Xàbius Caballé, membre de l’entitat. Cal recordar que a tota la ciutat, entre maig i desembre de 2020, es va autoritzar la creació o ampliació de 3.129 terrasses, i que l’Eixample va ser el districte que va rebre més autoritzacions, 1.100 en total (256 terrasses noves i 844 ampliacions).

A Sant Antoni, per bé o per mal, això s’ha fet notar. “El carrer Parlament, a la cantonada amb Borrell, és tot una gran terrassa”, critica Caballé, que creu que “l’espai públic s’està venent, i a més a un preu molt barat”. En canvi, la presidenta de l’associació de comerciants Som Sant Antoni, Lidia Núñez, veu amb bons ulls aquest “respir” que se li està donant a la restauració. “Les terrasses s’han de mantenir almenys fins que acabi l’any, sempre que estiguin ben organitzades”, afirma, i afegeix que “hi ha espai per a tothom: vianants i restauració”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram