Ricard Gomà durant la presentació de la candidatura d’ICV-EUiA. ICV

El gran projecte d’Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a l’Eixample és impulsar la creació de superilles. Aquestes estarien formades per conjunts de nou illes amb carrers peatonals, carrils bici i noves zones verdes a l’interior. Amb aquesta proposta, a banda de potenciar el protagonisme dels vianants, segons ICV es reduiria en un 24% el trànsit de vehicles privats i es disminuiria la pol·lució en una de les zones amb majors índexs de contaminació de la ciutat. Aquesta fórmula no estarà renyida amb la voluntat d’ICV de continuar recuperant interiors d’illa per a donar-lis un ús veïnal. En definitiva, el partit ecologista es proposa reduir “la preponderància del cotxe privat” que regna a l’Eixample i incrementar els “espais d’interrelació entre els veïns” del districte.

DRETA DE L’EIXAMPLE

El partit liderat per Ricard Gomà vol construir una nova escola bressol al barri i finalitzar la reurbanització del tram superior del passeig Sant Joan tot reforçant el paper d’aquest carrer com a cor­redor verd.

EIXAMPLE ESQUERRA

Per aquest barri, ICV considera prioritari tirar endavant el pla de transformació de la Model, finalitzar la reforma dels trams pendents del carrer Balmes i l’avinguda Roma i crear una illa d’equipaments al solar de Germanetes.

FORT PIENC

Iniciativa exigirà a la Generalitat la contrucció de l’IES Angeleta Fer­rer i també proposa crear un eix de vianants al carrer Ali Bei.

SAGRADA FAMÍLIA

Es reduirà el trànsit a l’entorn del temple i s’impulsarà la contrucció d’una residència de gent gran al carrer Roger de Flor.

SANT ANTONI

Destinar l’antic edifici de l’ONCE a equipaments de barri i culminar les obres del mercat de Sant Antoni creant noves zones verdes al seu voltant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram