La barricada que els manifestants van fer al carrer Aragó. Foto: Laura Fíguls / ACN

Vuit persones van acabar detingudes ahir a la nit durant la tercera jornada de protestes per l’empresonament de Pablo Hasel. Les detencions es van fer a la cruïlla del carrer Roger de Llúria amb Mallorca, tres al passatge Pla amb el carrer Bruc, dos al carrer Mallorca amb l’avinguda Diagonal i una al passeig Sant Joan.

Un cop més, els enfrontaments entre una part dels manifestants, la majoria molt joves, i la policia van ser molts forts. Al voltant de quarts de nou del vespre es van produir els primers moments de tensió a davant de la Conselleria d’Interior, situada a Diputació amb passeig de Sant Joan. Una estona més tard un grup de manifestants van fer una gran barricada amb foc a la confluència d’Aragó i Bailén. Durant tota la protesta els manifestants van seguir reclamant la llibertat del raper Pablo Hasel, al mateix temps que van cridar diferents consignes reivindicatives. Les persecucions policials i els enfrontaments amb els manifestants es van anar repetint i les barricades van anar creixent. Els moments més complicats es van viure fins a les 9 del vespre i a partir de llavors la situació es va anar calmant després que la protesta s’anés dissolent.

PEDRES CONTRA EL PERIÓDICO
D’altra banda, cal mencionar que un petit grup de manifestants van tirar pedres i colpejar els vidres de l’entrada principal de la redacció del diari El Periódico, situada al carrer Consell de Cent. També hi van fer alguna pintada i van cridar “premsa espanyola, manipuladora”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram