La necessitat d’ampliar l’hospital ve de lluny. Foto: Joana Garreta / ACN

La Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament preveuen presentar una proposta d’ubicació per acollir l’ampliació de l’Hospital Clínic durant el segon trimestre d’aquest any. Les tres administracions han signat recentment un protocol per desbloquejar i acclerar aquest projecte, tal com va avançar La Vanguardia que farien un cop passades les eleccions del 14 de febrer. Aquest document descarta la idea de construir un gran edifici al recinte de l’Escola Industrial –una opció que havia estat molt criticada pel veïnat– i aposta per crear un conjunt hospitalari al mateix barri.

L’hospital ha emès un comunicat celebrant la signatura del protocol i reiterant “la necessitat urgent de comptar amb una nova ubicació al centre de la ciutat per mantenir el nivell d’excel·lència reconegut internacionalment i continuar essent referent en recerca”. Per això, el director general del Clínic, el doctor Josep Maria Campistol, considera que l’acord és molt significatiu: “És un pas endavant real i compromès per poder oferir als pacients i a la ciutadania de la nostra àrea de referència una atenció sanitària de primer nivell”, ha dit.

Precisament, part de la ciutadania de la zona ha vist amb neguit la possibilitat d’ampliar el Clínic únicament a l’Escola Industrial. Tot i que coincideixen a entendre l’ampliació com una urgència, creuen que aquella opció hauria estat una “bestiesa” i hauria “destrossat” el recinte, en paraules del responsable d’urbanisme de l’AVV de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu. Per tant, ara celebren com “una victòria parcial” que s’hagi descartat aquesta alternativa, però, tal com diu Riu, encara estan “a l’aguait” per veure quin acaba sent l’emplaçament escollit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram