El cinema està situat al número 135 del carrer Floridablanca. Foto: Arxiu

El sector del cine és un dels que ha patit amb més duresa aquest ja gairebé any de pandèmia. Entre el tancament forçat durant diferents moments i les restriccions imposades, les pèrdues econòmiques per la caiguda d’espectadors han estat molt altes. Un exemple d’aquesta realitat el trobem a Sant Antoni, on el Renoir Floridablanca, situat al número 135 del carrer Floridablanca, viu moments complicats.

“La situació que vivim ens afecta de forma dramàtica. Cada dia que obrim perdem diners”, explica en declaracions a Línia Eixample Octavio Alzola, el programador del grup Renoir. I és que la caiguda de públic al cinema al conjunt de l’Estat ha estat de més del 70% a causa de la pandèmia. En el cas del Floridablanca, Alzola, sense precisar del tot, diu que la xifra ha estat una mica menor.
Tot i el moment tan complicat, Alzola reivindica la importància dels cinemes i insisteix que són “un espai segur”. “El cinema és una forma d’evasió i entreteniment i nosaltres tenim clar que hi hem de ser per al públic, però també necessitem el suport de les institucions”, afegeix.

VARIETAT I QUALITAT
El Renoir Floridablanca ha seguit oferint una programació “variada i de qualitat”, explica el programador del grup, que destaca l’esforç que han fet les distribuïdores independents i de cinema europeu, que són claus en l’oferta d’aquest cinema. Pel que fa al cinema americà de qualitat, l’altre pilar de la seva oferta, Alzola diu que la pandèmia ha fet que les seves pel·lícules no hagin arribat. “Els cinemes necessitem producte, que són les pel·lícules, i ens hem defensat com hem pogut. Volem agrair el paper de les distribuïdores independents i algunes de més grans”, afegeix. Per acabar, tot i la davallada de públic, destaca que hi ha hagut estrenes que han tingut “una bona acollida i que han funcionat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram