La plantilla, eufòrica després del triomf a l’illa de Mallorca. Foto: CBR

El Club Bàsquet Roser de Juan Hereza va aconseguir, dissabte passat, el que cap equip del grup C-3 de la lliga EBA havia pogut assolir: derrotar el líder, l’AE Llucmajor, i fer-ho a la seva pista, a l’illa de Mallorca, i després d’una pròrroga (86-91). La victòria acosta els del Fort Pienc al conjunt balear i ajusta la zona alta de la classificació del grup; ara Llucmajor, Vic i Roser estan separats per un sol punt.

El triomf a Mallorca s’explica en bona part per l’actuació ofensiva de dos homes: Adrià Cortegano (25 punts i un extraordinari 10 d’11 en tirs de dos punts) i Bernat Camarasa (24 punts). Estadísticament, a més, Cortegano va capturar sis rebots (només un menys que els interiors Tomas van Haaren i Sergi Tubert), va repartir quatre assistències i va recuperar cinc pilotes.

L’equip vermell, a més, va protagonitzar una remuntada espectacular a la segona meitat per guanyar a Mallorca. Un mal primer quart (29-12) havia complicat, i molt, el partit, que va arribar amb aquesta distància a favor dels locals al descans (47-30). El Roser, però, va activar el mode remuntada només tornar dels vestidors i va anar eixugant la distància de mica en mica fins equilibrar el resultat al final dels 40 minuts reglamentaris. L’impuls del conjunt del Fort Pienc va seguir, fins al punt d’acabar imposant-se a la pròrroga.

El CBR voldrà mantenir aquesta bona inèrcia de resultats aquest diumenge, quan afronta un nou desplaçament, tot i que en aquesta ocasió no caldrà agafar l’avió; els vermells visitaran la pista de la UE Barberà.