El nou local ocupat és al carrer Aragó. Foto: Twitter (@SHEixampleDret)

Primers dies molt complicats a La Mecànica, el nou espai ocupat per la Comuna d’Aliments (que aplega el Fort Pienc, la Sagrada Família i la Dreta de l’Eixample), el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret (SHED) i la Xarxa de Suport Mutu de Sagrada Família. El projecte ha sobreviscut a una primera setmana amb aldarulls i intents de desnonament.

Divendres passat al matí, el propietari del local del 487 del carrer Aragó –a prop del Fort Pienc– s’hi va presentar i hi va intentar entrar en cotxe quan hi havia gent a la porta. Els Mossos d’Esquadra el van detenir per haver “xocat intencionadament contra un local”, segons van informar a les xarxes socials. D’altra banda, des del SHED denuncien que “un dels matons que acompanyava el propietari va agredir integrants de La Mecànica”, tal com han explicat a Línia Eixample. Els membres del projecte asseguren que la propietat els va assetjar durant tota la setmana passada i recorden que el local feia una dècada que estava abandonat.

El mateix divendres, el sindicat també va alertar que els Mossos tenien la intenció de desallotjar el local, tot i que finalment van anunciar que l’havien “recuperat”. De moment, les tres entitats impulsores de La Mecànica s’hi han aconseguit quedar i han posat en marxa diverses iniciatives que tenen el local ocupat com a escenari. En són exemples el petit mercat de roba que hi van instal·lar diumenge o l’escoleta popular, així com les jornades de recollida i entrega de menjar de la Comuna d’Aliments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram