El Black Friday se celebra aquest divendres, dia 27. Foto: Mariona Puig / ACN

La tradició estatunidenca del Black Friday ja fa uns anys que ha arribat a Catalunya, i sembla que per quedar-s’hi. La festa dels descomptes i les gangues se celebra aquest divendres, 27 de novembre, i algunes botigues de Sant Antoni ja l’han començat a preparar; d’altres, en canvi, ni ho han fet ni ho faran.

En un any dur per a la majoria d’establiments comercials, molts botiguers veuen el Black Friday com una oportunitat per recuperar les vendes que els ha robat la pandèmia, però també n’hi ha que es veuen incapaços d’oferir grans descomptes després de tants mesos de pèrdues.

“És un bon moment per incentivar la compra i, tenint en compte el context actual, s’ha d’aprofitar qualsevol oportunitat”, diu Jordi Arias, president de Sant Antoni Comerç, que detalla que dins de l’associació hi ha botigues que se sumen al Black Friday i d’altres que hi estan en contra. El mateix passa a Som Sant Antoni, segons la vicepresidenta Lidia Núñez, que explica que des del web de l’entitat fan difusió de les ofertes dels comerços associats que hi participin.

ENFRONTAR-SE A AMAZON
Si hi ha un factor que complica el Black Friday per al comerç de proximitat és l’existència de grans plataformes de compra online. Per això, tant Arias com Núñez valoren molt positivament la crida de l’alcaldessa Ada Colau perquè els barcelonins facin les compres de Nadal al comerç de barri i no a Amazon. A més, Núñez recorda que Som Sant Antoni ja ha plantat cara a les grans empreses amb el projecte dels Riders Solidaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram