La reivindicació per tenir el nou CAP fa mesos que dura. Foto: Twitter (@nou_cap)

Els treballadors del CAP Sant Joan, juntament amb les entitats i els veïns que reclamen l’ampliació provisional i el futur nou CAP, van acordar dimecres passat constituir una plataforma, batejada amb el nom de ‘Nou CAP Fort Pienc ja!, per seguir tirant endavant la seva reivindicació. Durant aquesta assemblea de la setmana passada també es va acordar fer una nova mobilització, el pròxim 19 de novembre, que consistirà a tallar el trànsit entre les set de la tarda i les nou del vespre a la cantonada del carrer Nàpols i Gran Via, que és on s’ha de fer el nou centre sanitari. A banda del tall de trànsit, hi haurà actuacions musicals i també es faran dibuixos reivindicatius.

Així doncs, des de la plataforma han preparat un manifest on recorden que “l’Atenció Primària Passeig Sant Joan ha estat més d’una dècada dividida ‘temporalment’ en dos, el CAP Sant Joan i el Carles I, arrossegant falta d’espais i infraestructures durant anys”. En paral·lel, recorden que l’any 2008 ja es va planificar el nou CAP Fort Pienc a Gran Via amb Nàpols. “Han passat 12 anys i encara hi ha litigis i la construcció no ha començat”, denuncien des de la plataforma. L’enderroc de l’edifici on s’ha de fer el nou centre sanitari està previst per l’any que ve però els professionals i les entitats veïnals mostren la seva preocupació. “No sabem quants anys més haurem d’esperar”, afegeixen.

Per últim, recorden que aquest escenari no té res a veure amb la pandèmia, encara que aquesta hagi fet evidents totes les mancances, sinó amb “la manca d’inversió en la sanitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram