Interior d’un dels túnels a mig fer de les Glòries. Foto: Ajuntament

El projecte de transformació de les Glòries, convertit en un serial des de fa temps, està a punt d’estrenar un nou capítol. En aquest cas, es tracta de la nova arrencada de les obres, a partir de l’última setmana de març, dels túnels i la gran zona verda després d’un any d’aturada per la nova licitació que va decidir fer l’Ajuntament a causa dels endarreriments i sobrecostos.

Uns dies abans que les obres tornin a tenir el protagonisme, l’alcaldessa Colau i la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, van visitar la zona juntament amb els veïns de la zona. Durant la visita, que va servir per comprovar una vegada més la gran ferida que hi ha oberta en aquest nus viari fonamental per a la ciutat, Colau i Sanz van explicar que la nova licitació subdividida en cinc lots s’ha fet, en paraules de l’alcaldessa, per “garantir la viabilitat de les obres”. Colau es va atrevir a dir, en el que va ser un pronòstic atrevit si parlem de les obres de Glòries, que “ara res podrà aturar-les”.

Segons el calendari amb el qual treballa ara l’Ajuntament les obres s’allargaran dos anys i vuit mesos, tot i que les del gran parc verd -la Canòpia Urbana-, el consistori calcula que durin només un any.

COMUNICAT VEÏNAL
Els veïns de les quatre associacions veïnals afectades -dues són del districte (Fort Pienc i Sagrada Família- van fer públic el dia de la visita de Colau i Sanz un comunicat on, primer de tot es van desmarcar de l’acte protocol·lari, i posteriorment van reclamar un acte de celebració veïnal una vegada les obres s’hagin représ “de forma efectiva”. Tot i aquesta clatellada cap a l’organització de l’acte per part de l’Ajuntament, els representants d’aquestes entitats van mostrar la seva satisfacció per l’anunci de l’inici de les obres. Els veïns consideren que quan el projecte de la Canòpia Urbana estigui acabat la ciutadania podrà gaudir “d’un gran parc al centre de la ciutat, compromès amb la sostenibilitat, que contribuirà de manera clara a la millora de la maltractada qualitat ambiental de Barcelona”. De totes maneres, alerten que no volen que “es repeteixin retards de cap mena”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram