El projecte celebra el 5è aniversari en un moment amarg. Foto: Microteatre BCN

Obres de teatre de quinze minuts per a un màxim de quinze persones i en un espai de no més de quinze metres quadrats. Fa tot just cinc anys que aquest format, conegut com el 15-15-15, es va instal·lar al número 194 del carrer Bailèn. L’aniversari, però, ha arribat en un moment amarg: el projecte està aturat sense data de retorn per la impossibilitat d’adaptar-se a les limitacions que ha imposat el coronavirus.

“El que fins ara havia estat el nostre valor afegit, la proximitat entre actors i públic, ara és la nostra creu”, lamenta la gerent del Microteatre Barcelona, Libertad Ribera, en declaracions a Línia Eixample. Mesures com la reducció de l’aforament en un 50% o la necessitat de mantenir la distància interpersonal d’un metre i mig són incompatibles amb l’essència del format.

En aquest context, l’actriu i emprenedora al capdavant del projecte s’ha proposat “treure el màxim profit de l’espai per no haver de tancar i poder recuperar el microteatre quan es pugui”. Per això va decidir reobrir el MicroBar el mes passat i celebra la bona resposta del veïnat: “La gent del barri ens està donant molt de suport”, afirma Ribera.

En paral·lel, és conscient de la importància de renovar-se i assegura que està “buscant noves fórmules” per mantenir l’activitat teatral al local. Oferir un espai d’assaig a les companyies, reconfigurar la zona del bar perquè funcioni com una sala petita de teatre o convertir el hall en una galeria d’exposicions d’artistes del barri són algunes de les opcions que Ribera es planteja per al futur immediat del Microteatre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram