Personal i veïns, cada dimecres davant del CAP. Foto: Twitter (@nou_cap)

Després de moltes reivindicacions, els veïns i professionals sanitaris del Fort Pienc van rebre fa uns dies una bona notícia: l’Ajuntament ha cedit a CatSalut un solar del carrer Ali Bei per construir-hi uns mòduls que funcionaran com espai annex al CAP Passeig de Sant Joan. Es tracta d’una solució provisional mentre no arriba l’esperat CAP Fort Pienc, que donarà resposta a les mancances en l’atenció primària que pateix el barri, accentuades pel recent tancament del CAP Carles I del carrer Marina.

De moment, però, encara no se sap quan estarà enllestit el centre provisional. “Esperem que sigui a finals de setembre, quan tot el personal hagi tornat de les vacances”, diu la metgessa de família del Carles I, Alba Martínez, ara treballant al Passeig de Sant Joan. En aquelles dates és quan es preveu el temut rebrot de coronavirus, una emergència a la qual no podrien fer front només amb les instal·lacions actuals. “De fet, si ve la grip, ja tindrem un problema”, admet Martínez. I és que, des que va tancar el centre de Marina, el de Passeig de Sant Joan ha passat a atendre 8.000 pacients més –en total, 28.000– en unes condicions precàries: “Som setanta treballadors i tenim quinze consultes útils, de les quals només tres tenen finestra”, detalla la metgessa, que afirma que “la situació és insostenible”.

Per tot plegat, desenes de persones es concentren cada dimecres per reclamar el CAP Fort Pienc, la solució definitiva que ja es contemplava el 2008 i que ara està prevista per al 2022. Tot i això, el solar de Gran Via amb Nàpols on s’ha de construir el futur centre encara no és propietat de l’Ajuntament, de manera que veïns i personal no són optimistes: “Potser no el tindrem ni l’any 2025”, lamenta Martínez. “No hi ha previsió, les coses es fan quan són urgents i la situació ja és desesperada”, denuncia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram