Més de mig centenar de persones es van concentrar a la plaça de l’Estació el 26 de setembre per denunciar que diversos veïns de la ciutat han d’afrontar processos judicials després de ser denunciats per Vox i Ciutadans.

El primer cas es remunta a mitjans de gener, quan el partit d’ultradreta va convocar una protesta davant de l’Ajuntament que va congregar una trentena de persones. Diversos grups antifeixistes van organitzar una contra-manifestació que va sumar un centenar de participants. Durant la protesta, un participant de l’acte de Vox va denunciar que havia estat agredit i va presentar una denúncia. Ara, els tribunals han acusat dos cornellanencs per un delicte d’odi contra els participants a la protesta d’extrema dreta i hauran d’anar a judici, que s’havia de celebrar el 7 d’octubre però que finalment va ser ajornat.

L’altra cita amb els tribunals afecta l’exregidor i membre d’Alternativa d’Esquerres de Cornellà, Àngel Camacho. Ell i tres persones més del col·lectiu LGTBI han estat denunciats per Ciutadans per impedir que el bus del partit participés en la manifestació alternativa que el col·lectiu organitza a Barcelona des del 1977. El vehicle dels taronges va anar fins a plaça Universitat després de ser expulsat de la desfilada del Pride, on els organitzadors tampoc els van deixar participar. Camacho i la resta de denunciats van declarar als tribunals el 13 d’octubre a la Ciutat de la Justícia.