La Fira de Cornellà s’ha adaptat per acollir la vacunació. Foto: Twitter (@icscat)

L’equip de vacunació que s’ha instal·lat a Fira de Cornellà ja ha subministrat la vacuna del coronavirus a més de 2.300 persones. L’Institut Català de la Salut ha muntat un punt de vacunació a les instal·lacions de Fira de Cornellà. En aquest espai s’està injectant la vacuna d’AstraZeneca a professionals essencials com bombers, professors i mestres o policies, entre d’altres.

2.028 persones que formen part d’aquest col·lectiu ja han rebut la seva dosi. D’aquesta només cal subministrar-ne una, però només està indicada per a persones menors de 55 anys. A més, com expliquen des de l’ICS a Línia Cornellà, a la Fira no només s’està vacunant a veïns i veïnes de la ciutat, sinó que també hi poden acudir ciutadans d’altres municipis que s’hagin de posar la vacuna desenvolupada per la universitat d’Oxford.

Al mateix recinte també es posa la vacuna als col·lectius de risc com les persones d’edat més avançada. A aquests se’ls injecta el vaccí de Pfizer. En una setmana s’han posat 320 injeccions a la Fira i 216 a domicili, ja que l’equip de vacunació que treballa en aquest espai també es desplaça per atendre a les persones amb problemes de mobilitat.

Des de l’Institut Català de la Salut expliquen que l’objectiu d’obrir un centre de vacunació a la Fira de Cornellà, un espai que pot atendre centenars de persones al dia, és “alliberar els CAP de les vacunacions” perquè d’aquesta manera puguin atendre “amb certa normalitat” als pacients amb malalties cròniques i les patologies que es tracten a l’Atenció Primària.