Vergés, Balmón i Comella firmant el pacte local de Salut. Foto: Ajuntament

La Conselleria de Salut invertirà gairebé sis milions d’euros a la ciutat per posar al dia els equipaments sanitaris i revertir les desigualtats que ha provocat la crisi. Així ho va anunciar la consellera Alba Vergés en la firma, juntament amb l’alcalde Antonio Balmón, del Pacte de Salut i Benestar, que estarà en vigor fins al 2021.

La partida més important anirà destinada a construir el nou CAP Cornellà, que substituirà el centre que hi ha al carrer Bellaterra i que mantindrà els mateixos serveis, a més d’incorporar el servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, que ara es troba al carrer Mossèn Jaume Soler. Balmón va explicar que el consistori ja està estudiant dues possibles ubicacions per a aquest projecte, que comptarà amb un pressupost de 4,5 milions d’euros.

El segon projecte més important serà la construcció d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària a l’antic local de la Seguretat Social que hi ha a l’avinguda Salvador Allende. Salut destinarà 850.000 euros a aquest projecte, que alliberarà espai a Sant Ildefons. Això permetrà ampliar el servei de rehabilitació d’aquest centre, unes obres que costaran uns 600.000 euros.

El pacte, que tant Vergés com Balmón van valorar molt positivament perquè és concret i concís en les inversions que farà, també impulsarà el treball en xarxa entre les administracions per tal de reduir les desigualtats en salut i per millorar la qualitat dels serveis sanitaris.