reaprofitament alimentari

Un dels congeladors amb les carmanyoles que contenen els menús reaprofitats. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha posat en marxa un projecte de reaprofitament alimentari que consisteix a recuperar els menús sobrant dels menjadors de tres escoles de la ciutat per distribuir-los entre les persones derivades de serveis socials, com a complement dels menús cuinats diaris que reben.

Els tres centres escolars que participen en aquesta iniciativa són la Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. De fet, el projecte funciona des de finals de l’abril, i des d’aleshores s’han pogut repartir un total de 650 racions, o cosa que és el mateix, 211 quilograms de menjar.

Amb tot, el menjar reaprofitat es congela en carmanyoles individualitzades. Per tant, per portar a terme la iniciativa s’han hagut de comprar uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de càrrega. Un cop les reben, els beneficiaris retornen les carmanyoles per poder-les rentar i reutilitzar.

Reaprofitament alimentari amb seguretat

Per altra banda, les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarines. Des del consistori defensen que aquest projecte permet reaprofitar aliments d’una forma segura. Aliments, recorden, que d’una altra manera serien malbaratats.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Agència de Residus de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram