Protesta de la plantilla de Nobel Plastiques. Foto: Twitter (@PCTC_)

Nobel Plastiques Ibérica tancarà la fàbrica que té a Sant Joan Despí a finals d’any. La direcció ha aconseguit tirar endavant el seu objectiu de tancar la planta per traslladar la producció a altres fàbriques del grup després d’arribar a un acord amb el comitè d’empresa. Un pacte que va ser aprovat pel 80% dels treballadors, segons expliquen des de Comissions Obreres.

El sindicat celebra, a través d’un comunicat, haver aconseguit el que consideren unes “bones condicions” en l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que deixarà sense feina a 200 treballadors i que afectarà més d’una vintena de famílies de Cornellà.

En el mateix document, CCOO diu que gràcies a la negociació es van aconseguir unes mesures que estan “per sobre de les plantejades inicialment per l’empresa”, com unes indemnitzacions de 50 dies per any treballat amb un màxim de 190.000 euros o la contractació d’una empresa per recol·locar els treballadors i treballadores que es queden sense feina. L’acord va arribar després que els sindicats convoquessin una vaga indefinida a mitjans de setembre que va obligar a aturar la producció a les plantes que Renault té a Castella i Lleó perquè no tenien els components que es fabriquen en aquesta planta.

Però no tots els sindicats hi estan a favor. Des de la CGT reivindiquen que ells no han signat cap ERO i afegeixen que no consideren positiu el tancament de l’empresa.

SUPORT POLÍTIC
Aquest anunci arriba després que, enmig de la vaga indefinida convocada pels sindicats, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, visités els treballadors i treballadores que estaven protestant dissabte 19 de setembre per sentir “de primera mà” les reivindicacions de la plantilla.

La plantilla també va rebre el suport de tots els grups polítics del Ple de la ciutat, que en una Junta de Portaveus van aprovar una declaració de suport als treballadors i treballadores de la companyia i que reclamava una solució al grup d’origen turc Orhan Holding, que ara s’emportarà la producció a una altra fàbrica del grup.