Miguel Cerrillo, un dels professionals sanitaris que va recollir la medalla. Foto: ACN

“Va ser un orgull i una responsabilitat poder representar tot el col·lectiu”. Això és el que va sentir l’infermer Miguel Cerrillo quan va anar a recollir la Medalla d’or que el Parlament va entregar als professionals dels serveis sanitaris com a reconeixement per la seva entrega i el seu compromís en la pandèmia del coronavirus. L’acte es va celebrar a la cambra catalana dijous 10 de setembre al vespre i també va servir per homenatjar les víctimes de la Covid.

Cerrillo ha explicat a Línia Cornellà que també “estava una mica nerviós”, perquè a ell li tocava ser el “representant d’un col·lectiu molt gran i molt divers” com és el de la infermeria. Com ell mateix recorda, “no té res a veure la funció d’un infermer d’un CAP amb el d’una UCI, on han vist la pitjor cara de l’epidèmia”.

EL CANVI COM A NORMALITAT
Des de l’inici, el coronavirus ha provocat una sacsejada a tot el sector sanitari que encara dura. De fet, com descriu Cerrillo, “pràcticament cada dia és una nova normalitat” per als professionals sanitaris. L’evolució del virus canvia cada dia i, per això, ell assegura que tots els professionals van “amb la mentalitat que vas a trobar-te qualsevol situació” per resoldre-la de la millor manera possible.

Per exemple, Cerrillo, que és infermer de pediatria al CAP Mossèn Jaume Soler i al de Sant Ildefons, creu que les decisions que s’estan prenent en relació amb la reobertura dels centres escolars “són les idònies”. També remarca que l’objectiu és “intentar controlar els focus dins de l’àmbit escolar” per evitar que s’escampin fora.

“TOT EL MÓN HA CANVIAT”
“Impacte n’hi ha hagut perquè és impossible que no n’hi hagi”, reconeix Cerrillo, que reafirma que “tot el món ha canviat”. I ho veu en detalls com “la forma de relacionar-se” que la gent “tenia abans, aquella naturalesa de saludar-se, d’abraçar-se” que el virus ens ha obligat a transformar per mantenir-lo a ratlla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram