Salut ja va fer un cribratge massiu aquest estiu a Sant Ildefons. Foto: Gemma Sánchez / ACN

1.079 proves i un positiu. Aquest és el resultat del cribratge massiu que va posar en marxa el Departament de Salut el passat 30 de novembre a Cornellà. Segons ha pogut saber Línia Cornellà, fins al 14 de desembre s’han fet 1.079 tests ràpids al centre cívic de Sant Ildefons i, de tots ells, només s’ha detectat un positiu.

La conselleria liderada per Alba Vergés va posar en marxa el cribratge per detectar totes les persones asimptomàtiques majors de setze anys amb l’objectiu de tallar les cadenes de transmissió i controlar la situació de la pandèmia a la ciutat. Tot i aquests esforços, avui la RT és d’1,13 segons les dades de Salut. La taxa de reproducció de l’epidèmia diu a quantes persones contagia un positiu i es considera que l’epidèmia creix quan està per sobre d’1.

Presenten una millor situació les dades de l’índex de risc, que és de 154,86 punts. Tot i ser alta, està força per sota dels 200 que ha superat durant molts mesos i que marquen el punt d’extrema gravetat. També ha baixat força la incidència acumulada dels últims catorze dies, que ara és de 136,58.