L’AMB ha aprovat l’ambiciós Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024. Foto: AMB

La mobilitat és un dels grans reptes que han d’afrontar els diferents municipis que formen part de l’àrea metropolitana. A més, l’objectiu és que la mobilitat sigui més sostenible i eficient, així com saludable i equitativa. De fet, aquests són els quatre pilars que marquen el nou Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) 2019-2020.

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat aquest document, que estableix quines han de ser les mesures que els diferents municipis han d’aplicar per aconseguir una de les principals prioritats, reduir les emissions de diòxid de carboni, de partícules i d’altres gasos i elements contaminants. Des de l’AMB expliquen que, si es compleixen totes les propostes recollides al PMMU, s’aconseguirà reduir a la meitat el nombre de població que actualment viu exposada a un aire de baixa qualitat. Si això s’aconsegueix, l’AMB afirma que la mortalitat anual relacionada amb la contaminació de l’aire i la mobilitat es reduirà un 10%.

Per al vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, “el PMMU és un nou punt d’inflexió” que “ha d’ajudar a culminar el desplegament d’una mobilitat metropolitana, potent i veritablement sostenible”. Poveda defineix el Pla com “el gran full de ruta de la nova mobilitat”, un document que preveu un cost de 1.354 milions d’euros, sense tenir en compte les inversions que caldria fer en infraestructures.

Augmentar un 10% els desplaçaments a peu, en bicicleta o en vehicles de mobilitat personal, incrementar el nombre de vehicles elèctrics i híbrids al parc metropolità o construir 500 quilòmetres nous de carrils bici per ampliar la xarxa del Bicivia. Aquests són algunes de les propostes que recull el PMMU, que també reclama millorar la puntualitat de Rodalies o incrementar la velocitat de les línies de bus. Objectius marcats pel 2024 per millorar la mobilitat i reduir la contaminació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram