Un instant de la visita a les obres de les autoritats. Foto: AMB

Fa unes setmanes que s’han posat en marxa les obres que han de transformar la carretera C-245 en una via urbana amb zones de passeig i carril bici. Els treballs s’estan desenvolupant als diferents municipis per on passa la via i la previsió és que estiguin enllestits cap a finals del 2022. Les obres compten amb un pressupost de 32 milions d’euros que aporten la Generalitat i l’AMB, impulsors de l’obra que ha de servir per millorar la connexió del Delta del Llobregat amb transport públic.

De fet, l’objectiu de l’AMB i la Generalitat és que la nova via faciliti el pas de les línies d’autobús que uneixen els diferents municipis. Per aconseguir que els vehicles vagin més de pressa i així es retalli el temps de viatge, la nova via tindrà parts reservades només per als busos i millorarà l’accés i la col·locació de les parades per facilitar la intermodalitat.

Aquí hi té un paper clau Cornellà, ja que la nova via arribarà just a l’intercanviador on connecten les línies de Rodalies, l’L5 del Metro i el Trambaix. Aquest punt es convertirà en un gran nus de transport públic que vol millorar la connexió de la comarca per facilitar els desplaçaments amb transport públic. A Cornellà les obres encara no han començat perquè s’està pendent de disposar dels terrenys per començar a fer els treballs, que afectaran un tram de dos quilòmetres.

Avui, l’alcalde de Cornellà ha visitat les obres que han començat en altres punts acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori, Isidre Gavín, del vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i de les alcaldesses de Gavà, Viladecans i Sant Boi.