La neteja, assignatura a millorar. Foto: Ajuntament

L’estat dels carrers de la ciutat i la brutícia que s’hi acumula és la principal preocupació que tenen els veïns i veïnes de Cornellà. Així ho diu l’enquesta que l’Ajuntament va encarregar a l’empresa Gesop, que recentment ha publicat els resultats.

Segons les preguntes fetes a 600 cornellanencs durant el mes de març, la neteja dels carrers s’ha convertit en el problema més important que ha d’afrontar la ciutat. Per barris, al Centre i a la Riera és on aquest problema és més important i preocupa més veïns.

Les següents preocupacions són la inseguretat ciutadana i l’atur, però les dues cauen una posició en comparació al 2014 i passen al segon i al tercer lloc. En canvi, un dels problemes que ha vist un augment important per part dels ciutadans és l’accés a l’habitatge.

Tot i aquest retrocés dels problemes relacionats amb l’economia, per als cornellanencs les principals prioritats que hauria de tenir el govern són la creació d’ocupació, les ajudes socials i econòmiques i que l’Ajuntament fos més proper al ciutadà i treballés per millorar el benestar dels ciutadans.

Tot i les opinions i demandes que els veïns fan a l’Ajuntament, el govern de la ciutat aprova la seva gestió i rep un 6,4 de nota, millorant quatre dècimes el resultat de fa quatre anys.

CIUTAT ENVELLIDA
L’enquesta també fa un retrat general de la població que viu a la ciutat. L’estudi diu que la mitjana d’edat dels empadronats a la ciutat tenen poc més de 50 anys i que un terç tenen 60 anys o més. El següent grup d’edat més nombrós és el que va dels 45 als 59 anys. Per barris, La Gavarra és el més envellit de la ciutat amb gairebé un 40% de la població més gran de 60 anys. El segueixen Sant Ildefons i Centre, amb més d’un 30% de població d’aquesta franja d’edat.

Sobre temes polítics, puja el nombre de gent que se sent més catalana que espanyola o només catalana, que creix tres punts i arriba al 23%. Per altra banda, els que se senten espanyols o més espanyols que catalans baixen i passen del 25,5% a menys d’un 18%, una reducció de 8 punts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram