L’objectiu és reivindicar l’històric canal, ara abandonat. Foto: l’Avenç

El tram cornellanenc del Canal de la Infanta serà finalment recuperat de l’oblit parcial en el qual havia caigut en les últimes dècades. Després que l’entitat en defensa del patrimoni local l’Avenç denunciés a Línia Cornellà l’estat “lamentable” de la històrica infraestructura a mitjans del mes passat, i de la reunió entre tècnics de l’Ajuntament i representants de l’associació dies més tard per abordar la qüestió, sembla que la recuperació del canal està cada cop més a prop.

De fet, en aquella trobada es va establir que es donaria compliment a la moció aprovada al Ple l’any 2012 que demanava la rehabilitació del Canal de la Infanta i la difusió de la seva importància històrica mitjançant la instal·lació de punts informatius al llarg del seu recorregut per la ciutat. “En total hi haurà cinc panells a cinc punts clau de la infraestructura”, informa a aquesta publicació Ignasi Doñate, president de l’Avenç.

Els primers es van instal·lar la setmana passada a dos indrets on no hi ha restes físiques del canal però que s’inscriuen en el recorregut que feia: l’avinguda de Can Corts i Can Mercader.

La voluntat de l’Avenç és celebrar un acte de presentació dels panells a la ciutadania. “Seria molt interessant que instituts i escoles hi assistissin perquè poguessin descobrir la història local”, afirma Doñate. Sobre la data de la presentació, fonts del consistori han confirmat que “s’està treballant” en la preparació d’aquest esdeveniment i que de ben segur tindrà lloc entre finals de gener i inicis de febrer.

Seguint amb aquesta línia, el pròxim dia 9 de març se celebrarà una taula rodona a la biblioteca Marta Mata amb experts per tractar la recuperació del Canal de la Infanta i aconseguir “un impuls cívic i social” per a la seva restauració.

RECUPERAR EL PATRIMONI
L’any passat va marcar un abans i un després en la conservació del patrimoni local. I és que es va constituir una comissió mixta entre l’Avenç i el consistori per engegar accions a favor de la seva preservació. De moment, una de les feines que ja s’ha fet és acordar un nou protocol –encara està per aprovar– per al funcionament de la Comissió de Patrimoni municipal.

Però, a més, els pressupostos d’enguany contenen una partida per ajudar a la restauració d’habitatges històrics i que cobreix bonificacions de l’IBI a privats que mantinguin en bon estat edificis patrimonials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram