Un dels punts de recapte instal·lats als mercats municipals de Cornellà. Foto: Twitter (@botiga_soli)

Cada dilluns, dimecres i dijous a la tarda, centenars de cornellanencs i cornellanenques s’atansen a Can Bagaria per rebre una cistella d’alimentació. La Botiga Solidària de Cornellà no ha aturat la seva activitat durant la pandèmia. I les conseqüències socials i econòmiques fan que cada dia hagi d’atendre a més gent.

L’entitat atén més d’una seixantena de famílies derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Tot i que hi ha diversos perfils entre les persones que reben les cistelles, majoritàriament es tracta de famílies amb infants. Per això, un dels productes més demanats són el menjar per menors i per lactants.

La Botiga també entrega productes de neteja de la llar i d’higiene personal. Aquells que hi vulguin fer una aportació la poden portar directament al local, a Can Bagaria. L’entitat també celebra la implicació del teixit comercial de la ciutat. Els mercats municipals i alguns establiments d’alimentació entreguen els seus excedents al rebost perquè les cistelles repartides també tinguin productes frescos com fruites i verdures, carn i peix.

FALTEN MANS
Des de l’entitat expliquen que necessiten voluntaris i voluntàries disposats a col·laborar amb l’entitat. Molts dels que ho feien fins ara eren persones grans que, amb la pandèmia, han hagut de reduir les seves activitats i els seus contactes, ja que són persones de risc. Per això, la Botiga Solidària fa una crida als joves de Cornellà perquè s’apuntin a l’entitat i hi col·laborin, renovant les forces per poder arribar a tots aquells que ho necessiten.